Grillen

Asado a la parilla

Bij de barbecues die we in Nederland kennen wordt meestal gebruik gemaakt van briketten. Hoe meer rook, hoe beter. Bij de Argentijnse Asado is dat juist niet gewenst. Er wordt gebruik gemaakt van houtskool en houtsoorten die zo weinig mogelijk rook en geuren vrijgeven, zodat dit geen invloed heeft op de smaak van het vlees. Daarnaast voorkomen ze zo veel mogelijk dat het vet van het vlees op het vuur valt, om de hoeveelheid rook te beperken.

Braai

Bij een Zuid-Afrikaanse braai hout brandt totdat het kolen geworden zijn (je maakt dus in feite zelf je kolen). Ook is het in Zuid-Afrika traditie om grote stukken vlees op de braai te leggen om te garen, daarna eventueel wat vlees warm houdt en pas gaat eten als alles klaar is. 

Grilling

Bij Amerikaans grilling wordt er gebruik gemaakt van zowel houtskool alsook briketten. Het vlees wordt net zoals bij asado en Braai met zo min mogelijk rook gegaard. Het grote verschil met barbecue is, dat de ketel niet met deksel wordt gebruikt.

Workshop inhoud

Tijdens een Grill workshop, leren wij jullie hoe je smakelijke maar toch redelijk eenvoudige stukken vlees kan maken. Wij zullen hierbij uitgaan van asado a la parilla (Argentijnse barbecue), Braai (Zuid Afrikaanse Barbecue) en Amerikaans Grilling technieken.

We zullen hierin Amerikaanse Ribeye volgens SCA (Steak Cooking Association), Suid Afrikaans Boerwors, Sosatie, Argentijnse Picanha en verschillende soorten kleine fingerfoods maken.

Daarnaast zullen we bij de workshop cowboy beans maken in de dutch oven (gietijzeren pan welke direct op kolen wordt geplaatst) en zit brood en sauzen inbegrepen.

 

Afhankelijk van de wensen en eisen, zullen wij naargelang de offerte aanpassen.