Grillen

Ben je een liefhebber van barbecueën, maar wil je meer leren over de verschillende technieken en gerechten die je kunt maken op de grill? Dan is de BBQ workshop van Smokeylicious iets voor jou! In deze workshop leer je hoe je heerlijke stukken vlees kunt bereiden volgens de Argentijnse, Zuid-Afrikaanse en Amerikaanse stijl. Je leert ook hoe je zelf kolen kunt maken, hoe je cowboy beans kunt koken in een gietijzeren pan en hoe je fingerfoods en sauzen kunt maken om je barbecue compleet te maken. Klinkt dat niet als een smakelijk avontuur?

Asado a la parilla

Bij de barbecues die we in Nederland kennen wordt meestal gebruik gemaakt van briketten. Hoe meer rook, hoe beter. Bij de Argentijnse Asado is dat juist niet gewenst. Er wordt gebruik gemaakt van houtskool en houtsoorten die zo weinig mogelijk rook en geuren vrijgeven, zodat dit geen invloed heeft op de smaak van het vlees. Daarnaast voorkomen ze zo veel mogelijk dat het vet van het vlees op het vuur valt, om de hoeveelheid rook te beperken.

Braai

Bij een Zuid-Afrikaanse braai hout brandt totdat het kolen geworden zijn (je maakt dus in feite zelf je kolen). Ook is het in Zuid-Afrika traditie om grote stukken vlees op de braai te leggen om te garen, daarna eventueel wat vlees warm houdt en pas gaat eten als alles klaar is. 

Grilling

Bij Amerikaans grilling wordt er gebruik gemaakt van zowel houtskool alsook briketten. Het vlees wordt net zoals bij asado en Braai met zo min mogelijk rook gegaard. Het grote verschil met barbecue is, dat de ketel niet met deksel wordt gebruikt.

Workshop inhoud

De BBQ workshop van Smokeylicious wordt gegeven door ervaren barbecueërs die hun passie en kennis graag met jou delen. Zij zorgen voor alle ingrediënten, materialen en apparatuur die je nodig hebt om te grillen als een pro. Je krijgt ook tips en trucs om het beste uit je barbecue te halen, zoals het voorkomen van te veel rook, het kiezen van de juiste houtsoorten en het controleren van de temperatuur. Je leert niet alleen hoe je moet barbecueën, maar ook waarom.

De BBQ workshop duurt ongeveer vier uur en is geschikt voor groepen tot 10 personen. Je kunt de workshop boeken bij jou op locatie of bij een van de partner locaties van Smokeylicious.  Je krijgt dan een compleet verzorgde middag of avond vol gezelligheid, plezier en lekker eten. Je mag natuurlijk ook zelf drankjes meenemen om er een feestje van te maken.

Tijdens een Grill workshop, leren wij jullie hoe je smakelijke maar toch redelijk eenvoudige stukken vlees kan maken. Wij zullen hierbij uitgaan van asado a la parilla (Argentijnse barbecue), Braai (Zuid Afrikaanse Barbecue) en Amerikaans Grilling technieken.

We zullen hierin Amerikaanse Ribeye volgens SCA (Steak Cooking Association), Suid Afrikaans Boerwors, Sosatie, Argentijnse Picanha en verschillende soorten kleine fingerfoods maken.

Daarnaast zullen we bij de workshop cowboy beans maken in de dutch oven (gietijzeren pan welke direct op kolen wordt geplaatst) en zit brood en sauzen inbegrepen.