KCBS

Wedstrijden

Smokey'Licious is een barbecue team dat gepassioneerd is over het bereiden van heerlijke gerechten op de grill. Wij doen mee aan wedstrijden die georganiseerd worden door de KCBS, de Kansas City Barbeque Society. Dit is een internationale organisatie die de kwaliteit en authenticiteit van barbecue bevordert.

Tijdens deze wedstrijden moeten we vier categorieën maken en inleveren bij de jury: kip, spareribs, pork en brisket. Dit zijn allemaal stukken vlees die langzaam gegaard worden op lage temperatuur met rookhout. We gebruiken verschillende kruiden, marinades, sauzen en technieken om onze gerechten zo smaakvol mogelijk te maken.

Wedstrijden volgen altijd een vast tijdschema; op zaterdag wordt het vlees gekeurd door de organisatie en is er een cooks meeting waar we de regels en details bespreken. Op zondagochtend is er de 7:07, een traditie waarbij we met alle teams proosten met een borrel Jack Daniels op een goede wedstrijd. Om 12:00 op zondag moet de kip ingeleverd worden bij de jurytafel. Om 12:30 zijn de spareribs aan de beurt, daarna om 13:00 de pork en uiteindelijk om 13:30 de brisket.

Jureren

Randy is sinds 2019 een gecertificeerde KCBS BBQ en Steak judge. Dat betekent dat hij getraind is om barbecue- en steakgerechten te beoordelen volgens de criteria van de KCBS. Hij let daarbij op smaak, malsheid, uiterlijk en presentatie. Hij geeft elk gerecht een cijfer tussen 1 en 9 voor elke categorie. Hij doet dit samen met andere judges die blind proeven van dezelfde gerechten. Randy vindt het leuk om te jureren omdat hij zo veel verschillende stijlen en smaken kan proeven en waarderen.