Onze Specialiteiten

Wij zijn gespecialiseerd in Low'n'Slow en Hot'n'Fast Amerikaans Barbecue. Dit kan Varken, Rund, Kip, Vis en/of Vega zijn. Een aantal van onze persoonlijke favorieten zijn Pulled Pork, Pulled Chicken, Ribs, Brisket en Picanha.

Als je van heerlijk mals en sappig vlees houdt dat langzaam gegaard is op een houtskoolvuur met een rokerige smaak, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bereiden al onze gerechten met veel liefde en passie voor de barbecuekunst. Wij gebruiken alleen de beste kwaliteit vlees en verse ingrediënten om je een onvergetelijke smaakbeleving te geven.

PULLED PORK

Onze pulled pork wordt gerookt op white oak en hickory hout, en met Miners Mix Kansas Sweety en onze eigen Smokey'Licious sauzen gekruid en bereid. De totale bereidingstijd voor 3,5 kg is ongeveer 12 uur. Het resultaat is een boterzacht stuk varkensvlees dat je zo uit elkaar kunt trekken met een vork. Je kunt het serveren op een broodje met coleslaw of als hoofdgerecht met aardappelsalade of frietjes.

Jerk CHICKEN

Hou je van pittig eten? Dan moet je zeker eens Jerk Chicken proberen! Dit is een heerlijk gerecht uit de Caraïben dat bestaat uit kip die gemarineerd wordt in een kruidige saus met onder andere allspice, tijm, knoflook en Scotch bonnet pepers. De kip wordt dan geroosterd op een houtskoolgrill  tot hij sappig en mals is. Jerk Chicken is perfect om te serveren met rijst en bonen, coleslaw of een frisse salade. Je zult versteld staan van de smaakexplosie die dit gerecht teweegbrengt!

Alabama Chickenwings

Hou je van kippenvleugels? Dan moet je deze heerlijke barbecue recept proberen met Alabama White Sauce! Deze saus is een specialiteit uit het noorden van Alabama en heeft een romige, pittige en zure smaak die perfect past bij de gerookte kip. Het is heel makkelijk om te maken met mayonaise, appelazijn, mierikswortelsaus en andere kruiden. De chickenwings grillen we op houtskool bestrooien ze met een Miners Mix Poultry Perfection. Als ze gaar zijn, giet je er wat Alabama White Sauce met een sprinkel van Miners Mix XXX-Garlic erover en geniet je van een verrukkelijke barbecue snack!

RIBS

Wij werken exclusief met Babyback ribs van varken. Deze spareribs hebben veel vlees tussen de botten en zijn erg smaakvol. Wij rubben ze eerst in onze Miners Mix Memphis Barbecue of als je houdt van sticky en scherp Miners Mix Wholly Chipotle en daarna roken we ze op Eikenhout voor ongeveer 6 uur. De sticky ribs lakken we af met onze huisgemaakte Smokey'Licious barbecuesaus voor een glanzende finish. Ze zijn zo lekker dat je je vingers erbij aflikt!

PICANHA

Picanha is het staartstuk van Rund, deze roken wij op Kersen en White oak hout. Dit stuk vlees heeft een mooie vetlaag die zorgt voor extra smaak tijdens het roken. Wij kruiden onze picanha met Miners Mix Original Steak and Veggie Seasoning. Wij snijden daarna de picanha in dunne plakken die we kort grillen boven de hete kolen voor een knapperig korstje. We serveren de picanha op ciabatta met huisgemaakte chimichurri.

BRISKET

Brisket is het koningsstuk van het Amerikaanse Barbecue. Het punt borst van de rund heeft lange tijd nodig om te garen en mals te worden. Wij rubben onze briskets met Miners Mix Original Steak and Veggie Seasoning en roken de brisket op Mesquite hout voor minimaal 14 uur tot hij helemaal zacht is geworden. Daarna snijden we hem in dunne plakjes die smelten in je mond. De brisket heeft een heerlijke rooksmaak die perfect past bij onze zelfgemaakte jus.

Wil je weten hoe bovenstaande gemaakt wordt en wil je dit zelf doen, schrijf je dan in voor onze Workshops