Ons wedstrijdteam 

Het Smokey'Licious wedstrijd team doet mee aan KCBS. KCBS staat voor Kansas City Barbeque Society en is de grootste organisatie ter wereld voor barbecuewedstrijden.

KCBS competities hebben vier verplichte categorieën: kip, ribben, varkensschouder en brisket. Indien aanwezig, doen we ook mee aan optionele categorieën zoals dessert, steak of burgers.

Ons team bestaat uit de volgende leden:

  • Captain en Pit-Master; Randy. Hij is de leider van het team en zorgt voor de perfecte bereiding van het vlees op de smokers. Hij heeft veel ervaring met barbecueën en weet precies hoe hij de jury kan imponeren met zijn smaakvolle turn-ins.
  • Pit-Master; Mark. Hij is de rechterhand van Randy en helpt hem met het voorbereiden, kruiden en snijden van het vlees. Hij heeft ook een goed gevoel voor timing en temperatuur en zorgt ervoor dat alles op tijd klaar is voor de inlevering.
  • Cook and Runner; Ralf. Hij is verantwoordelijk voor het maken van de rubs, injecties en sauzen die het vlees nog lekkerder maken. Hij zorgt ook voor het transport van de turn-in boxes naar de jurytafel en let op de presentatie en hygiëne.
  • Apprentice: Casey. Zij is nieuw bij het team en leert alle kneepjes van het vak van de andere leden. Zij helpt met allerlei klusjes zoals opmaak van de turn-in boxes,trimmen van het vlees en opruimen. Als er ancilleries zijn zoals dessert, houdt zij zich daar voornamelijk mee bezig. Zij hoopt ooit zelf een pit-master te worden.
  • Apprentice: Chiel. Hij is ook nieuw bij het team en heeft een grote passie voor barbecueën. Hij assisteert de andere leden waar nodig en probeert zoveel mogelijk te leren van hun tips en trucs. 

Wij zijn een enthousiast team dat houdt van barbecueën en gezelligheid. Wij doen mee aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland en proberen altijd ons best te doen om een perfecte turn-in te bereiden voor de jury. Wij hopen dat u ons komt aanmoedigen bij onze volgende wedstrijd!