Barbecueing 101

Barbecuen kan je op verschillende manieren doen:

Grillen

Wat 99% van de Nederlanders barbcue noemt, noemen wij dit in de barbecue wereld Grillen.

Wij kunnen indien gewenst op locatie voor u Grillen, dit kan bestaan uit onze handgemaakte hamburgers, huisgemaakte varkenssateh volgens oud Indonesisch recept, kippenpoten of totaal iets anders.

Low'n'Slow Barbecue

Low'N'Slow barbecue is wat de naam al aangeeft; op lage temperatuur lange tijd gegaard.

Door deze methode wordt het vlees extreem mals en krijgt het een authentieke barbecue en rook smaak.

Hierin onderscheiden wij ons van andere barbecue aanbieders.

Deze methode kost veel tijd (sommige producten gaan wel 8 uur op de BBQ). Dit is soms niet wenselijk om allemaal op locatie te doen. De voorbereidingen worden in dat geval al eerder gedaan en de finishing touch op locatie.

Alle gerechten (ook de bijgerechten) worden vers door ons bereid.

HOT'n'Fast Barbecue

HOT and Fast barbecue is niet wat 99% van Nederland doet. Hot'n'Fast barbecue is het garen van vlees op een gemiddelde temperatuur van 170C. Met deze techniek is het mogelijk om grote stukken zoals varkensschouder, brisket en spareribs te garen in record tijd.  

Met deze methode wordt het vlees alsnog extreem mals en krijgt het een authentieke barbecue en rook smaak.

In tegenstelling tot Low'n'Slow workshops, is het mogelijk om een pulled pork of een brisket te maken in een uur of 6.