Home » Over ons » Onze Werkwijze & Specialiteiten

Werkwijze

Barbecuen kan je op verschillende manieren doen:

High'n'Fast Barbecue

High and Fast barbecue is in feite wat 99% van Nederland doet.

 In de barbecue wereld noemen wij dit vaak Grillen.

Wij kunnen indien gewenst op locatie voor u Grillen, dit kan bestaan uit onze handgemaakte hamburgers, huisgemaakte varkenssateh volgens oud Indonesisch recept, kippenpoten of totaal iets anders.

Low'n'Slow Barbecue

Low'N'Slow barbecue is al wat de naam aangeeft; op lage temperatuur lange tijd gegaard.

Door deze methode wordt het vlees extreem mals en krijgt het een authentieke barbecue en rook smaak.

Hierin onderscheiden wij ons van andere barbecue aanbieders.

Deze methode kost veel tijd (sommige producten gaan wel 8 uur op de BBQ). Dit kan natuurlijk niet allemaal op locatie. De voorbereidingen worden daarom al eerder gedaan en de finishing touch op locatie.

Alle gerechten (ook de bijgerechten) worden vers door ons bereid.

Dit alles doen wij in combinatie met rook en Napoleon Apollo barbecues. 

Ecologisch/Biologisch

Waar mogelijk kiezen wij voor verantwoorde producten. We gebruiken bijvoorbeeld biologisch vlees van (JP Puurvlees) en vis en maken gebruik van ecologische kokosbriketten (zie onze webshop). Groente komt grotendeels van de Birkenhof op de boerderij het Derde Erf.

Onze specialiteiten

Wij zijn gespecialiseerd in Low'n'Slow Amerikaans Barbecue. Dit kan Varken, Rund, Kip, Vis en/of Vega zijn.  Een aantal van onze persoonlijke favorieten zijn Pulled Pork, Pulled Chicken, Ribs en Picanha.

Pulled Pork

Onze pulled pork wordt gerookt op White Oak en Hickory hout, en met onze eigen speciale kruiden en sauzen gekruid en bereid. De totale bereidingstijd voor 3,5kg duurt ongeveer 20 uur.

Pulled Chicken

Onze pulled chicken wordt gerookt op Appel en Beuken hout en met onze eigen rubs en sauzen gekruid en bereid. De totale beidingstijd per hele kip van ongeveer 1,5kg duurt 3,5 tot 4 uur.

Ribs

Wij werken exclusief met Babyback ribs van varken. 

Picanha

Picanha is het staartstuk van Rund, deze roken wij op Kersen en White oak hout. 

 

Wil je weten hoe bovenstaande gemaakt wordt en wil je dit zelf doen, schrijf je dan in voor onze Workshops