Een van de meest populaire en spannende vormen van barbecuewedstrijden is de Steak Cookoff Association (SCA) competitie. In deze wedstrijden strijden teams om de beste steak te bereiden volgens de strenge criteria van de SCA. De steaks worden geleverd door de organisatie en moeten worden gekruid en gegrild door de teams binnen een bepaalde tijdslimiet. De teams mogen ook een bijgerecht (ancillary) inleveren dat past bij het thema van de wedstrijd.

Jureren

Randy en Casey zijn twee gepassioneerde barbecueërs die zich hebben gespecialiseerd in het jureren van deze wedstrijden. Zij zijn sinds 2021 gecertificeerde SCA juryleden en reizen door heel Europa om steaks en ancillaries te proeven en te beoordelen. Zij hebben een uitgebreide training gevolgd om te leren hoe ze objectief en consistent kunnen jureren volgens de SCA regels.

Zij vertellen graag over hun ervaringen als juryleden en geven tips en adviezen aan aspirant-deelnemers. Zij leggen uit hoe ze letten op het uiterlijk, de gaarheid, de textuur, de smaak en de algehele indruk van elke steak die ze proeven. Zij benadrukken het belang van een perfecte medium gaarheid, een smakelijke kruiding en een malse textuur. Zij waarderen ook creativiteit en originaliteit in de ancillaries. Randy en Casey hebben veel respect voor de teams die meedoen aan deze wedstrijden en weten hoe moeilijk het is om onder druk een perfecte steak te leveren. Zij genieten van elke hap die ze nemen en hopen dat hun feedback helpt om het niveau van de competitie steeds hoger te tillen.

Wedstrijden

Zij dromen er ook stiekem van om zelf eens mee te doen aan een wedstrijd, maar voorlopig houden zij zich liever bezig met jureren.