Jureren

Zowel Randy als Casey zijn sinds 2021 certified SCA juryleden. Zij jureren Steak en de bijbehorende Ancillaries door heel Europa.

De steaks worden gejureerd volgens de door de SCA vastgestelde eisen. Hierbij wordt gekeken naar het uiterlijk (ziet het er smakelijk uit), gaarheid (is de steak perfect medium) en smaak (uiteraard niet geheel onbelangrijk).

Het proces is snel en methodisch. Wanneer de steak wordt gepresenteerd, openen de juryleden de piepschuimcontainer en beoordelen ze het uiterlijk en de gaarheid. Grillstrepen zijn leuk, maar niet noodzakelijk. Als er grillstrepen zijn, moeten deze uniform zijn.

Het uiterlijk wordt uitsluitend beoordeeld op de bovenste helft van de biefstuk, waarbij de gaarheid wordt bepaald aan de hand van de snijrand van de bovenste helft. De onderste helft met de smaakvolle spinalis-spier is alleen gereserveerd om te proeven.

Nadat het uiterlijk en de gaarheid zijn bepaald, sluit de keurmeester de doos en noteert hij zijn score op het keurbriefje. Steaks worden beoordeeld op vijf criteria: uiterlijk, gaarheid, textuur, smaak en algehele indruk. Juryleden kunnen voor elke categorie 7 tot 10 punten toekennen, hoewel dat 7's alleen voor de meest extreme situaties moeten worden gereserveerd. De categorie smaak heeft een aparte plek voor een vereiste bonusscore, variërend van 0,1 tot 0,9.

Wedstrijden

Er worden door heel Europa wedstrijden georganiseerd. Randy en Casey doen vooralsnog niet mee aan deze wedstrijden.