Meer over ons

Onze filosofie

Bent u op zoek naar een unieke en smakelijke manier om uw feest of evenement op te luisteren? Dan bent u bij Smokey'Licious aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in low'n'slow barbecue, een techniek waarbij we vlees langzaam garen op lage temperatuur met rookhout. Zo krijgt u het meest malse en sappige vlees dat u ooit heeft geproefd!

Smokey'Licious is niet zomaar een barbecue Workshop. Wij zijn een team van gepassioneerde barbecue liefhebbers die van elke opdracht een feestje maken. Wij werken met de beste producten die biologisch en/of ecologisch verantwoord zijn. Onze groenten zijn onbehandeld en natuurlijk geteeld, en ons vlees komt exclusief van JP Puurvlees, een ambachtelijke slagerij die alleen werkt met dieren die een goed leven hebben gehad.

Wij bieden verschillende soorten barbecue workshops aan, van grillen tot hot'n'fast. Maar onze specialiteit is toch wel de low'n'slow barbecue, waarbij we grote stukken vlees zoals varkensschouder, brisket en spareribs urenlang laten garen op onze speciale smokers. Het resultaat is een ongekende smaaksensatie die u niet snel zult vergeten!

Maak kennis met de oprichter van Smokey'Licious

Hallo allemaal! Mijn naam is Randy en ik ben een trotse Indo en Brabantse Bourgondiër. Ik heb een grote passie voor barbecue en ik wil die graag met jullie delen. Barbecue zit in mijn bloed, want ik ben opgegroeid met de heerlijke geuren en smaken van sateh babi, geroosterd varkensvlees op stokjes. Mijn ouders organiseerden vaak feestjes waarbij alle mannen rond de sateh grill stonden en het vlees keerden. Dat was altijd een gezellige boel!

Maar barbecue is meer dan alleen sateh. Toen ik mijn familie in New York bezocht, maakte ik kennis met Low'n'Slow barbecue, een manier van barbecue waarbij vlees wordt gegaard op lage temperatuur. Ik was meteen verkocht! Het vlees wordt zo mals en sappig dat het van het bot valt. En de rooksmaak is ongeëvenaard. Ik besloot om me hier verder in te verdiepen en te experimenteren.

Ik heb als kok gewerkt bij verschillende cateraars, waaronder een barbecue cateraar. Daar heb ik veel geleerd over de kunst van het barbecueën en het bereiden van heerlijke gerechten voor grote groepen mensen. Ik heb ook kennisgemaakt met andere soorten keukens en smaken, maar mijn Indische roots zijn altijd mijn inspiratiebron gebleven.

Daarom heb ik Smokey'Licious opgericht: een barbecue workshopbedrijf dat gespecialiseerd is in barbecue met een Indische twist. Ik combineer het zoet-pittige van Java en Ambon met de authentieke Amerikaanse barbecuestijl. Denk aan pulled pork met ketjap saus, spareribs met sambal glaze of kippenvleugels met pindasaus. Het water loopt je al in de mond, toch?

Smokey'Licious is gevestigd in Amersfoort, maar we kunnen door heel Nederland op locatie komen om uw barbecue workshop te verzorgen. We hebben verschillende barbecues waarmee we alles kunnen bereiden wat u maar wilt. 

Ik ben ook de team captain van het Smokey'Licious Wedstrijd team. Wij doen mee aan verschillende barbecue wedstrijden in binnen- en buitenland. We houden wel van een uitdaging!

Dus als u op zoek bent naar een unieke barbecue ervaring, neem dan contact op met Smokey'Licious! Wij maken van elke gelegenheid een culinair feestje!

 

Zie ook:

Onze Werkwijze & Specialiteiten

BBQ Team

Productfoto's